BIOGRAFIPROJEKTET
 
Vår mest exklusiva typ av produktion är unik i sitt slag. Vem har inte funderat, eller rent av grämt sig, över att man inte dokumenterade sitt liv bättre för sina barn, barnbarn och familj. Det är så lätt att säga att det där kan jag göra i morgon. Plötsligt är i morgon igår och då är det för sent. Vår idé stoppar tyvärr inte tiden, men vi kan i alla fall vara verktyget som ger dig möjligheten att berätta din historia för kommande generationer.

Vi gör filmen om ditt liv.

Upplägget är att vi under några dagar jobbar tillsammans med diverse samtal där du berättar om er barndom och uppväxt, släkt, vänner, arbete. Vi pratar om händelser som har varit omvälvande och avgörande för ert liv. Vi talar om resor och äventyr, kärlek, glädje och sorg. Vi lägger helt enkelt ditt livs pussel och dokumenterar dessa samtal i bekväma miljöer där du känner dig harmonisk.
Under vår tid tillsammans dokumenterar vi även valda delar av din vardag som den är nu. Vi kanske åker ut med båten tillsammans med familjen eller goda vänner, äter en god bit mat på någon härlig restaurang eller tar en promenad på stan. Du kanske har fritidsintressen som kan vara intressanta att filma, eller helt enkelt bara vara vår guide i ditt hem så barnbarn och deras barn får se hur du levde.

För att förstärka filmen ytterligare reser vi antingen tillsammans eller enbart filmteamet till några av de platser som har betytt mest för dig. Åker vi ihop så är du vår ciceron och berättar om dina minnen, annars använder vi bilderna till de intervjuer vi tidigare har gjort.

Har du eget filmat material från din barndom eller på dina anhöriga på t.ex. Super 8 konverterar vi det till ett format vi kan använda i filmen. Det ger en enorm dynamik i den dramatiska processen. Likaså använder vi gärna dina gamla stillbilder i filmen för att ge vår resa i tiden än mer kraft.
Det går att göra historien på ett flertal olika sätt. Vi kan göra den helt med din egen röst som tar oss genom berättelsen, eller med en hjälp av en speaker. Vi lägger stor vikt vid miljöerna. I en film av den här karaktären är det viktigt att text och bild har ett nära samspel.

Målsättningen med produktionen är att du ska få ett så komplett dokument över ditt liv, en biografi fast på film, som det bara är möjligt att göra.

AB Global Pictures har i över trettio år jobbat med film, tv och journalistik. Vårt koncept bygger på 100 % diskretion och förtroende gentemot vår klient. Allt råmaterial, kopior samt hårddisk lämnas över till er då produktionen är färdig. När produktionen är klar får du filmen på en fil på en separat hårddisk samt en DVD med omslag. Vi behåller ingenting efter avslutad leverans av den färdiga filmen.

Filmens längd blir cirka en timme. Efter vårt inledande produktionsmöte tar vi fram ett kostnadsförslag baserat på filmens omfattning t.ex. antal inspelningsdagar, resor, hotell, kopering av gamla filmer etc.